Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Осем пловдивчани в новото ръководство на БСП

Видяна: 11651 пъти

Осем пловдивчани влязоха в Националното ръководство на БСП след гласуването по време на 50-и юбилеен конгрес на столетницата.
Националният съвет на БСП се състои от 185 души, избрани на квотен принцип. Запазени места в ръководството имат председателят на партията, на младежката организация, тези на ветераните и на жените. Други 32-ма са делигирани представители в НС на областните структури. Имено като излъчен от организацията на пловдивските социалисти влезе Георги Гергов. Ден преди конгреса в интервю за "Епицентър" той поиска примирие с Нинова, след като дълго време бе на страната на нейните опоненти.
Още 7 пловдивчани станаха членове на Националния съвет по време на гласуването, продължило цяла нощ. Това са депутатите Георги Йорданов, Георги Търновалийски, Десислава Йорданова и Теодора Халачева. Първите трима влязоха в ръководството при гласуването на общата квота, а Халачева - от младежката. От младежката квота влязоха още Иван Петков-Бебето, Иван Цанов и Красимир Карамфилов. Бебето от години води битка с Гергов в пловдивската организация, а сега двамата ще трябва да стоят рамо до рамо в Националния съвет. В ръководството на левицата ще има една семейна връзка, след като доц. Георги Йорданов и дъщеря му Десислава получиха почти равен брой гласове в спора за общата квота.
Следващата седмица Националният съвет се събира, за да избере Изпълнителното бюро на партията. В досегашния мандат негови членове от Пловдив и областта бяха Манол Генов и Атанаска Тенева, която със сигурност отпада.

Публикувана на
27 Септември 2020 година