Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Ивелин пак изчезна

Видяна: 25620 пъти

Издирва се 23-годишен младеж, изчезнал преди два дни. По молба на близките му е обявен за издирване Ивелин Велинов Узунов от смолянското село Смилян, съобщиха от полицията. Напуснал дома си на 26 септември около 09:00 часа. Последно е забелязан около 09:30 часа в центъра на селото. От тогава няма връзка с него и не се е прибирал. Организирани са издирвателни действия, в които участват около 10 служители на РУ-Смолян, полицейски следови кучета, служители на ТП ДГС – Смилян, доброволци.
Ивелин изчезна внезапно преди 3 години и бе издирван 10 дни. Тогава излязъл от родната си къща, като е казал, че ще се разходи, оставайки мобилния си телефон. След като бе търсен от доброволци, полицаи, горски и пожарникари, бе открит от пожарникаря от Васил Вълчев, майка му Ана и сестра му Захарина, които го забелязали неадекватен легнал край пътя до водосъбирателна шахта в махала Доганово.
Тримата ходели да работят на градината на старата си къща, когато го забелязали безпомощен. Оказало се, че се е крил в сеното в плевня край село Пещера. Бил бос, защото си хвърлил обувките и чорапите. Получил хипотермия и измръзвания, с опасност за живота. Оцеля след лечение в смолянската болница.
Знак, че е жив тогава бе снимка, направена от фотокапан за мечки в село Турян. Издирваха го през цялото време минимум 50 души дневно.
Обяснил пред баща си Велин и чичо си Бисер, че се е загубил в гората и карал дни наред само на вода от планинските ручеи.
Израснал е в София, където живял до март т.г. с майка си. Близките казват, че изпаднал в депресия след смъртта на баба си през ноември 2017 г. В Смилян описват момчето като скромно, не пие, не пуши и не употребява наркотици и че семейството му няма финансови проблеми. /лупа

Публикувана на
28 Септември 2020 година