Архив на публикациите

Как за 2 седмици бръчките изчезват

Видяна: 6100 пъти

Младостта и красотата на кожата ни зависят от интензивността на кръвообръщението ни. Масажът на лицето е способен да го подобри, да премахне излишната течност и значително да изглади бръчките, както и да подобри цвета на лицето ни. Всичко това може да стане благодарение на няколко лъжици.
Тази техника е много популярна в Япония, Корея и Китай. Днес европейските държави също започнаха да я практикуват. Например този метод е предпочитан от немския козметик Рене Кох.
Събрахме за вас най-ефективните техники, предназначени за всички проблемни области.
Тънкости на процедурата:
Трябва да се запасите само с няколко компонента:
Чаени лъжици. В Азия например използват керамични или такива от порцелан, които са много по-полезни за масаж. Ако не притежавате обаче такива, то може да ги замените с обикновени лъжици. Най-важното нещо е да няма остри ръбове.
Естествено етерично масло, които не предизвиква алергична реакция или запушване на порите. Подходящо е кокосово, бадемово, гроздово, кайсиево масло или жожоба. Разбира се, може да го замените и с крем.
Студена и топла вода. Ако последователно натопите лъжицата в студена и после гореща вода ще получите прекрасен контрастен масаж.
Важно е да имате предвид няколко правила по време на масажа. Първо, лъжиците, които използвате за процедурата, трябва да се съхраняват отделно и да се използват само за козметични цели.
Второто важно нещо – не трябва да почиствате лицето си с ексфолианти непосредствено преди масата. Третото е да нанесете достатъчно количество крем или масла, за да лъжиците се плъзгат удобно и лесно.
По време на масажа е много важно да контролирате налягането на лъжицата, за да не нараните кожата си. Препоръчително е процедурата да се прави сутрин или вечер. Не забравяйте, че не бива да откъсвате лъжицата от лицето си – движенията ви трябва да са умерено интензивни, но в същото време плавни и непрекъснати.
Заличете бръчките между веждите
Поставете охладена лъжица между веждите си и плъзнете нагоре-надолу докато прилагате лек натиск върху лъжицата. Направете същото движение около 10 пъти редувайки топли със студени лъжици.
Премахнете бръчките от носа
Краищата на двете лъжици трябва да натиснат кожата в основата на веждите и да ги преместите към слепоочията, леко повдигайки ги. Повторете това 12 пъти.
Премахнете бръчките по челото
Поставете предварително загряти лъжици в центъра на челото и бавно ги плъзнете ктм слепоочията си с кръгово движение. Вместо да правите кръгови движения може леко просто да опънете кожата с лъжиците. След това се върнете в изходна позиция. Лъжиците трябва да се загреят отново с горещата вода. Продължителността на процедурата е около 2 до 3 минути.
Намалете назолабиалните гънки
Отворете устата си. Поставете нагряти лъжици до ноздрите си и с няколко кръгови движения ги плъзнете към ъгълчетата на устата си. Повторете това упражнение 5-7 пъти. /блиц

Публикувана на
28 Септември 2020 година