Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Кеворкян насмете политическите сватовници Каракачанов, Христо Иванов и Караянчева

Видяна: 10248 пъти

Ето три скорошни истории, които откриват нови хоризонти пред бруталното неприличие в българската политика. Каракачанов иска Б.Б. и Радев „да си подадат ръка“ – сватосва. Как да си подадат ръка бре, сватовнико – че те от месеци се ругаят като хамали от Сточна гара/кой прав, кой крив сега не обсъждаме. Ако те послушат, ще сгазят и последните остатъци от морал в политиката.
Кеворк КЕВОРКЯН

Друг сватовник – Христо Иванов. Няма бивш министър на Б.Б., да го знаете – хванат си завинаги.
Ама „избягал“ си от него, мутросваш го с все сили, това няма значение за този човек, не го интересува какво говорят за него, той има друга граница на търпимост.
По-малодушните политици биха се обесили още след първия словесен залп срещу тях – но Б.Б. можеш с пяна на уста може да го наричаш всякак – все тая.
И, ето – Христо си избърса пяната и се изтърва в „Панорама“ да каже, че може да направи коалиция с ГЕРБ – ако го няма Б.Б., ако се разграничат от него.
Това пък е сватовничество – нахално/сметкаджийско – с лъжата, сватосва себе си с лъжата.
Известно е дори на едно нащърбено жълто паве, че няма ГЕРБ без Б.Б., че тази партия е скроена по негов образ и подобие, хората там са щастливи, ако са прихванали дори един атом от Вожда.
Не знае ли това Христо Иванов, толкова ли е глупав – или се пази да не му смъкнат гащите. Няма човек, който да е бил край Падишаха, и да не е хванат за гащите. И правилно – така се прави власт, когато си имаш работа със слабаци.
Друга сватовница – Караянчева, тя пък иска да се само-сватоса направо с Историята. Държала реч в Търново/по случай Деня на Независимостта – и яростно я освиркали. Със закъснение видях записа – това е нещо потресаващо. Непрестанно скандират „Оставка“ – а тя си чете словцето.
Защото си въобразява, че е протеже на Историята – и отмества до безкрая границата на политическото неприличие. Абе, жено – щом те освиркват, престани да каканижеш. Кажи две думи само – извини се пред Празника, ако той има значение за теб действително, а не проформа. Не го подлагай на подобно изпитание.
Никаква чувствителност нямат тия хора.
Да се върнем при Каракачанов – нали ни сватосваше и с македонските грандомани, сякаш забравил, каква вяра е изповядвала организацията, към която се е притурил. Щяха да го набучат три пъти на кол славните войводи от ВМРО – най-напред за малоумното търгашество с факти от Историята ни. И какво сега – Каракачанов ще спира Македония за ЕС. Само гаргите може да плаши по този начин.
Три години се перчехте с „Договора“ – и сладко спахте. Толкова ли бяхте кьорави – а по-точно коравосърдечни – когато насилваха Истината. Не ви ли беше ясно, че си имате работа с шавливи жени – и се оказа точно така. Много пъти писах за проклетото им съглашателство още преди години.* Но тия са глухи – и са послушници в друга църква.
Хайде Каракачанов, като си толкова ербап – спретни един митинг като този в Скопие, с който окончателно ни отрязаха и си присвоиха Гоце Делчев. А преди да ги сватосаш, прикани Б.Б. и Р.Р. да дръпнат по една реч за нескопосаните ни игри със скопяни– но да са толкова яростни, колкото са, когато се дърлят помежду си.
*Да чуем Ванче Михайлов; Утре ще ви кажат, че сте македонци; Хайде да ви видим – как ще се пазарите с Македония; Македония – полигон за доказване на преданост;
Гоце – разчекнат на две; И каква стана тя; Замразете договора с Македония; Откраднаха Гоце от слънчасалите и др. /афера, заглавието на Пловдивмедия

Публикувана на
28 Септември 2020 година