Новина от категория В общината
Архив на публикациите

4 паркинга като слънце на бул. "Копривщица"

Видяна: 28080 пъти

Обитателите на блоковете на бул. "Копривщица" и ул. "Прогрес" вече паркират колите си на четири паркинга, изградени с общински средства от район "Централен". Маркирани са 100 места, но има възможност пред блоковете да спират близо 150 автомобила, каза кметът на района Георги Стаменов на официалното откриване на поредния строителен обект от капиталовата програма. Допълнително ще бъдат обозначени и места за инвалиди, а който иска, може да подава заявления за платено паркиране в кметството.
Кметът на Пловдив Здравко Димитров, неговият заместник по строителство Пламен Райчев и Георги Стаменов прерязаха лентата. Инвестицията е в размер на 300 000 лева, а благоустрояването е изпълнено от фирмите "Драгиев и ко" и "Виделина". Асфалтирана е цялата ул. "Прогрес" и подходите към блоковете, новите тротоари са изградени от плочки, има допълнителни дъждоприемни шахти, скоро ще има и поливна система, а по време на есенната кампания пространството ще бъде озеленено.
"От началото на тази година в града са направени 1200 нови паркоместа. Работим съвместно с всички районни кметове, за да отговорим на желанията на гражданите", каза Здравко Димитров. Най-много места пред блокове са изградени в "Западен" - 450, в "Централен" са разкрити 370, в "Южен" - 220, в "Северен" - 109, в "Източен" - 60. Паркинги с по 100 места скоро ще бъдат завършени в "Източен" и "Северен".
Свободен достъп е осигурен и до Гребната база след като по настояване на Здравко Димитров беше премахната бариерата до Спортния диспансер и стадион "Пловдив". Оказа се, че средствата за заплатите на служителите, които дежуриха на бариерата, бяха повече, отколкото приходите от таксите. /марица

Публикувана на
28 Септември 2020 година