Новина от категория България
Архив на публикациите

Бойко Борисов припомни край Пловдив как са орали с Белчо и Сивушка

Видяна: 16043 пъти

"Представи си онези хора на времето как са орали с Белчо и Сивушка, а гледай сега какви неща има", това заяви Бойко Борисов, който е на поредната си визита из страната. Той отиде в голяма кравеферма край Пловдив, която усвоява средства по европроекти.
Там разгледа не само селскостопанската техника, но и животните в нея. Компания му прави министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева, която разкри, че всички обещани мерки през пандемията, които засягат зеленчукопроизводителите и животновъдите, са изпълнени. С тях бяха и шефът на финансовото ведомство Кирил Ананиев и зам-министърът на регионалното развитие Николай Ненков.
"Помня в първия мандат как лъжеха за ушните марки, а сега всички животни имат, нали?. Събирате всички специалисти и правите най-облекчен режим за всички производители. Тази суша, която мъчи света, трябва да се справим с нея", заръча той на Танева.
"Вчера със социални министър и финансовия министър дадохме 504 милиона лева да подкрепим семействата, които имат нужда от храна, хигиенни материали и детски принадлежности. Никога досега не сме го правили, защото това бяха времена на финансова дисциплина. Но сега като видях паническите действия на света заради пандемията, то ние трябва да реагираме адекватно. Всеки човек в България трябва да усети, че държавата в тази пандемия не му говори само за маски и дистанция, а че заедно трябва да преодолеем това гадно чудо, което е сред нас", каза още той.
След това
Заедно с финансовия отиде в рудоземското село Чепинци, за инспектира строежа на пътен възел към гръцката граница. "Вие сте на 50 км от гръцката граница. През зимата сте тука на ски, през лятото - на море", каза им на местните. "От ДПС и те трябва да черпят за този път. В парламента така ни нападат, а виж какъв път. Ще го ползват всички", допълни Бойко Борисов.блиц

Публикувана на
18 Октомври 2020 година