Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Бий магаре, пак си е магаре!“

Видяна: 20191 пъти

- Г-н Гърневски, по време на дебатите в Европейския парламент за върховенството на закона чухме остри критики за управлението на България и най-вече в контекста за корупция, превзела всички етажи на властта. Не изпитвате ли срам или поне съжаление, г-н Гърневски, че сте част от коалицията на ГЕРБ и Обединени патриоти?
- Не изпитвам нито срам, нито съжаление, че съм част от коалиция, макар и от гражданската й квота, която затвърди и зададе нови хоризонти пред европейския път на България. Резолюцията, която бе приета в Европарламента, бе класическо национално предателство срещу България, предизвикано от депутатите на БСП, ДПС и псевдодесния Радан Кънев и подкрепено от социалисти, комунисти, либерали и зелени евродепутати от други страни.
Политически маргинали, които не могат да спечелят избори в собствените си страни, решиха да си покажат рогата на европейската сцена. Толкова са умни нашите московски възпитаници от БСП, като Елена Йончева - дъщерята на полковника от ДС, сътрудник на КГБ и знамето на червените реставратори, че вместо темата за борбата с корупцията изведоха отново на дневен ред въпроса за Истанбулската конвенция и несъществуващото македонско малцинство в България, моделирано от ОМО Илинден!
Както казва народът - бий магаре, пак си е магаре. Който има сведения и кураж за корупция, я доказва с конкретни факти и обстоятелства, а не с недоказан фолклор. Ще ви дам пример: всички документи с целия случай с криминалната приватизация на „Международен панаир - Пловдив” съм ги внесъл директно при новия главен прокурор. Чакам резултатите от проверката с убеждението, че съм изпълнил своя дълг на пловдивчанин.
- Според социологическите проучвания 60% от българите подкрепят антиправителствените протести, а доверието в управляващите пада. Това не е ли достатъчно ясен сигнал, че след близо 10 години управление на ГЕРБ промяната е неизбежна?
- Уж 60% от гражданите подкрепят така наречения протест, а по време на "народните му въстания" на улиците не излизат и процент от тях. Нима видяхте и в най-пиковете дни на протеста повече от 1000 - 1500 души общо в страната? Това ли е волята на България? А в останалите вечери на жълтите павета вече не могат да се изпият и 30 бири, макар че са безплатни. А колко души през тези месеци излязоха по пловдивските улици?
Свалям шапка на защитниците на парка зад хотел "Санкт Петербург". Останалите бяха единици политически недоносчета от червените землянки. Ако стачкуващите заслужено заради парка зад Герговия хотел ме поканят на разговор, бих им помогнал с интересни факти и аргументи в гражданската им битка, свързани с криминалната приватизация под тепетата. За сравнение, трябва да посоча, че по време на антикомунистическите протести през януари 1997 г. всяка вечер от Общината тръгваше шествие с над 50-60 хиляди участници, начело с кмета, председателя на Общинския съвет и лидера на СДС.
ГЕРБ ще спечели безапелационно редовните избори, защото изпълнява като по часовник своята управленска програма. Сравнено спрямо червеното управление от 2014 г., днес сме свидетели на три пъти по-висок брутен вътрешен продукт, три пъти по- високи доходи и социални разходи.
Минималната заплата от 300 лв. тогава след Нова година става 650 лв., средната от 600 лв. през 2014 г. догодина ще гони ръст от 1600 до 2000 лв. Ще растат пенсиите, и то все по-осезателно. При тази вътрешноикономическа стабилизация и външнополитическия авторитет, който си е извоювала България и нейният премиер, кой друг да спечели изборите? Коалицията БСП - ДПС и предателите от ДБ? И след 2 години пак отначало ли?
- Народът каза, че ситият на гладен не вярва. Вие, който получавате най-малко 5000 лева депутатска заплата и карате луксозен автомобил, вярвате ли, че с 50 лева надбавки към 230 - 300 лева жалки пенсии и 40 лева милостиня във вид на детски ще омаете избирателите?
- Никого и никога не съм "омайвал" с бонуси. До демокрацията съм работил като строителен работник, висял съм по скелетата на Пловдив, служил съм в Строителни войски като произхождащ от неблагонадежден род.
Семейството ми живееше трудно, майка ми почина рано, докато бях войник. От 17-годишен съм си вадил хляба сам, и то с тежка физическа работа. Имах амбиции, учих във вечерната гимназия, завърших задочно Търговската гимназия. Кандидатствах, приеха ме на общо основание и завърших с отличие икономика в днешния УНСС-София. Там осъществих и следдипломната си квалификация.
До 10 ноември 1989 г. „най-висшата" ми длъжност бе снабдител в пловдивската печатница. След промените съм назначаван от демократичните правителства на България като директор на Държавно издателство " Хр. Г. Данов", на "Полиграфия" и на Летище Пловдив. Работих като мениджър в Европейския колеж по икономика и управление.
Избиран съм 5 мандата за политически лидер на десницата в Пловдив, три мандата за общински съветник, третият - с преференции. Избиран съм, и то на първи тур, за кмет на Пловдив в най-червената 1995 г. по време на управлението на Жан Виденов и БСП. През 2017 г. бях избран с листата на ГЕРБ за народен представител отново с преференциален вот.
Винаги съм бил социално ориентиран и онези структури, които съм ръководил, знаят това. Истина е, че след повече от 50 години стаж в края на трудовия си път си позволих да закупя, и то на лизинг, средно луксозен автомобил.
Чудя се обаче как успяха да си купят, прелитайки покрай нас със супер луксозни джипове, младежи и девойки без никакъв стаж? В парламента съм на страната на онези, които се борят за по-справедливи доходи на социално уязвимите българи. Не става лесно, когато в продължение на 56 години тази изстрадала от яловите комунистически управления България е преживяла четири грандиозни национални фалита: 1962 г., 1972 г., 1989 г. и 1996 г. През 1997 г. след краха на Жан-Видеоновото правителство България стартира с 3 долара пенсия и 5 долара заплати.
И още нещо, комунистическата номенклатура и Държавна сигурност в този момент усилено разграбваха активите й. Да, народът дава и ще дава доверието си на ГЕРБ, но за десетина-единадесет години не се затварят толкова тежко кървящи рани.
- Как си представяте политическата карта на България след парламентарните избори?
- България ще стане нормална европейска държава след петия мандат на ГЕРБ.
- Вашият син продължава ли да участва в протестите и не считате ли, че е време да ви смени в политиката?
- Синът ми е идеалист, антикомунист, недолюбва руските мераци към България. Надявам се да е разбрал, че зад гърба на протеста срещу родината ни се извършва безпрецедентен опит за преврат, организиран от червени реставратори. Няма да скрия, че не си говорим от доста време. Ако в началото на протестите, когато имаше млади хора и издигаха, макар и неясни, идеи за по-добър живот, той беше там, няма лошо.
Днес обаче, когато стана ясно, че протестът се контролира от проруски комунистически метежници начело с президента Радев, чиято цел е отклоняване на България от европейския й път, и моят син е сред превратаджиите, то той би постъпил твърде безотговорно. Не допускам, че е там.
Но всяко поколение идва със своите претенции към реалностите на този свят. На 17 юни моят внук Спас Гърневски навърши 18 години. Изпихме по чаша кола по този повод. Помоли ме да бъда такъв, какъвто съм, това искал не само той, но и близки на негови съученици. Какво да се прави, демокрацията е сложно нещо, но както казва Чърчил, по-добро от нея не е открито...
/марица,заглавието на „Пловдивмедия

Коментари в мрежата:
Поразяващата уста: Абе, кой пишеше стихотворения за БКП навремето, Дришльо такъв?
Сик: А комисионните от белгийските рейсове и те ли са от някой руски олигарх. Пловдив какви личности е имал и накрая да се докара до това марковско пр.асе.
Знаещ Пловдивчанин: А бе Гърньо, колко стихотворения написа в възхвала на комунизма, а после се отметна. Явно е вярна приказката за интереса и феса! БКП, после СДС, после ДСБ...сега ГЕРБ! Ехххх, мили мои партии любими, аз съм от таз, която е на власт !
ДОК: Добре, драги ни Санчо Панса. " Свободата е на върха на копието, който сочи, към миризмата на печено поле, от гостилницата в съседното село.....". Продукт за котлован!

Публикувана на
19 Октомври 2020 година