Новина от категория Скандално
Архив на публикациите

Слави олекна с 20 бона заради „вампир“ и „тапир“

Видяна: 30439 пъти

Край на съдебно-финансовата сага между Деси Тенекеджиева и Слави Трифонов. Дни преди рождения си ден, който е днес, Дългия плати 20 000 лева обезщетение на актрисата заради обидите, които й е нанесъл в шоуто си, излъчвано по Би Ти Ви. В края на месец август след 5-годишна борба, Тенекеджиева спечели делото срещу Трифонов за 16 предавания за подигравки с нея, излъчвани от 2013 до 2015 г.
Причината да заведе делото е пародийният образ, който й е изграден в шоуто, сравнявайки я с крокодил, вълк, вещица и др. Всичко това довело до чувства на срам, душевна болка и страдание у актрисата, пише в окончателното решение по делото. "Деси ме осъди, аз не й се сърдя. Платих сумата, която съдът отреди. Деси я харесвам много, бях я канил в шоуто, когато тя заведе делото, за да се разберем, но тя отказа. Това е нейно право", сподели Трифонов в сегашната си телевизия "7/8".
Всички пари Тенекеджиева ще даде на фондацията си "Стоян Камбарев", кръстена на покойния й съпруг, който бе известен и талантлив режисьор. От години фондацията се занимава с откриване, насърчаване и подпомагане на млади творци в областта на изкуството.
"Това е безпрецедентен случай в новата съдебна история. Частно лице да осъди най-рейтинговото шоу, задържало се повече от 20 години в национален ефир и солидарно телевизията, която го излъчва. Смятам тази победа за много важна крачка. Не само лично за мен, а за всички. Има смисъл. С това решение ВКС ми върна доверието в българската съдебната система, което беше доста разклатено... Да, явно има и неподкупни съдии, които гледат обективно и отсъждат безпристрастно и независимо", написа Тенекеджива през лятото. "Самата аз имам приятелски и колегиални отношения с bTV, но се съгласих с идеята на адвоката ми, че телевизията трябва да поеме солидарна отговорност, защото без нея предаването няма да има трибуна", допълни актрисата.
Заради дългогодишните подигравки в „Шоуто на Слави” по Би Ти Ви Тенекеджиева осъди Дългия и медията за общо 24 000 лв, похвали се самата актриса. Въпреки че оценявала претърпяното унижение на доста по-голяма сума – 50 000 лева, актрисата е доволна и на това обезщетение.
В продължение на няколко години актрисата бе герой в скечовете на актьорската вечер в шоуто, а самата тя била много изненадана, че е на мушката на сценаристите. Деси имала прекрасни отношения с екипа на Трифонов и преди да започнат подигравките няколко пъти е гостувала на Слави. Винаги била посрещана с голямо внимание и уважение. С Краси Радков пък били състуденти в НАТФИЗ и били в приятелски отношения. Актрисата не можела да си обясни защо са злобните подмятания за външния й вид, тъй като самата тя никога не се е приемала за красавица.
Първото осмиващо Деси предаване било излъчено на 5 септември 2013 г., когато в „Шоуто на Слави” бил показан скечът „Божидар Димитров за вампирите в България”. Тогава покойният вече шеф на Националния исторически музей говореше за находки на мъртъвци, погребани като вампири у нас. „Добре, това е третият намерен вампир в нашата страна. Значи в момента имаме три български вампира, така ли?”, пита Слави. Комикът Краси Радков, който влиза в образа на историка, му отговаря: „Не, четири са. Забравяш Деси Тенекеджиева”. Гаврите с визията на актрисата продължават в този дух и през следващите 4 години, а в скечовете тя е оприличавана на вещица, крокодил, вълк, змия и таралеж. /лупа

Публикувана на
19 Октомври 2020 година