Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Масови хайки за маски

Видяна: 12322 пъти

Масови хайки за носене на маски започват в Пловдив, като всички нарушители ги чакат глоби от 300 до 1000 лева. Това стана ясно след заседанието на Областния кризисен щаб, който трябваше да реши дали да въведе допълнителни мерки заради размаха на епидемията от коронавирус.
В сбирката, освен шефа на ОКЩ и областен управител Дани Каназирева, участваха кметът на Пловдив Здравко Димитров, шефът на ОДМВР Йордан Рогачев и представители на всички държавни институции и контролни органи, които имат отношение към проверките.
От днес ще има двойно по-голям контрол, увери Каназирева, която призна, че на много места мерките не се спазват. В големите хипермаркети в Пловдив ще влизат до 100 души, заради увеличения брой случаи от COVID-19 в страната и областта. По-малките магазини сами ще решеват по колко клиенти може да влизат вътре едновременно. При определянето обаче ще трябва да се съобразяват с дистанцията от 2 метра.
„От днес започват масирани проверки за спазване на мерките – носене на маски в затворени пространства и градския транспорт. В училищата се спазват строго мерките и съм спокойна. Проблемите ни са на всички други места.
Навсякъде ще има табели. От 300 до 1000 лева е глобата за физически лица, ще глобяваме и юридическите лица”, обясни Каназирева.
Тя добави, че тръгват засилени проверки и в нощните клубове за спазването на противоепидемичните мерки. Кметът Здравко Димитров увери, че няма да се правят компромиси и добави, че ще се проверяват и пътниците във влака от Пловдив до Асеновград.

Публикувана на
19 Октомври 2020 година