Новина от категория България
Архив на публикациите

Каква е била тайната диета на Людмила Живкова

Видяна: 23119 пъти

Секретарката на Людмила Живкова – Катя Чалъкова, е сред хората, които са имали най-голям достъп до личния свят на червената принцеса. Дъщерята на Тодор Живков предпочитала уединението и обичала да остава сама със себе си, за да медитира и търси вътрешна хармония. Въпреки това понякога имала нужда да споделя по женски и тъй като подозирала всички около себе си в неискреност, най-голяма вяра имала на своята секретарка.
Именно тя години по-късно разкрива някои от навиците на Людмила, с които тя поддържа перфектен външен вид и тегло. Щерката на Тато не била чревоугодник и хапвала подбрани храни в малки количества. За сметка на това обаче можела целодневно да пие любимия си сок, който ѝ помагал да бъде здрава, енергична, със сияйна кожа и да не пълнее на стресова основа. Става дума за сок от пресен магданоз. Свидетелство за това, че Людмила всекидневно приемала зелената витаминозна напитка, е и разказът на готвача на Тодор Живков – Бай Данчо.
Той също потвърждава, че често е приготвял на социконата сок от магданоз и мляко. Защо обаче точно тази комбинация е предпочитала Живкова? Учените са доказали, че сокът от прясната подправка съдържа вещества, които помагат за кислородния обмен в организма, както и за нормалното функциониране на щитовидната и надбъбречната жлеза. Именно тези три фактора отговарят пряко за фигурата на всяка жена.
Как да си приготвите сок от магданоз?
Измийте и почистете една връзка от подправката. Накиснете за 5-10 минути в студена вода. Това помага растението да се освежи и да бъде по-сочно при изцеждането. Сокът на магданоза е силно действащ, затова не трябва да се пие наведнъж повече от 30-60 мл. Най-добре е да се смесва с друг зеленчуков сок, например от моркови, или с прясно мляко, както всъщност е обичала да го пийва самата Людмила Живкова. /лупа

Публикувана на
20 Октомври 2020 година