Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Директор на елитно училище пипна КОВИД-19

Видяна: 21472 пъти

Директорът на елитното основно училище „Алеко Константинов“ в Пловдив Красимир Ангелов и петима лекари са сред новите 109 заразени с коронавирус в града и областта. Това е нов печален рекорд от началото на епидемията, според данните на Националната информационна система.
„За изтеклите 24 часа са хоспитализирани 9 души, един е в тежко състояние, останалите са в задоволително. По информация на болниците хоспитализираните към днешна дата са 222, от тях с потвърдена диагноза за коронавирус са 185. Свободните легла са 59, за интензивно лечение са 24, отделно стаите за пациенти с недоказан COVID-19 са 11", разясни областният управител и председател на ОКЩ Дани Каназирева.
От новозаболелите най-много са в Пловдив - 63, следват общините Асеновград -13, Марица -11, Родопи и Раковски по 7, Хисаря и Калояново по 2, Карлово, Кричим, Куклен и Садово по един. Общият брой на случаите с коронавирус в областта достигна 2711.
През изминалото денонощие има един починал - мъж на 72 години от Раковски с придружаващо сърдечно заболяване.
Първокурсник от Факултета по икономически и социални науки в Пловдивския университет е с коронавирус. Тест е потвърдил диагнозата на 16 октомври, а преди това е бил на лекции в 6. аудитория с представители на няколко специалности. В момента е в стабилно състояние, под карантина.

Публикувана на
20 Октомври 2020 година