Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Крият дали Бойко Борисов ще посети авиобазата в Графа, в която има 20 заразени с КОВИД-19

Видяна: 13420 пъти

Отговорните институции укриват посещението на Бойко Борисов днес на ”Граф Игнатиево”, както и броя на далите положителен тест за Covid-19 там.
Във връзка с информацията, че премиерът днес ще посети авиобаза "Граф Игнатиево", Liberta.bg разговаря с пиара на авиобазата, с Министерство на отбраната, както и с ВМА. Смущаващо е, че от трите институции нямат информация какъв е броят на заразените с Covid-19 на "Граф Игнатиево" (военнослужещи, служители).
Оказва се, че официалните и публични посещения на обекти, където ще присъства Бойко Борисов, са държавна тайна.
От Министерство на отбраната заявили любезно, че разполагат с неофициална информация, че е предвидено днес той да бъде в Пловдив (Граф Игнатиево), но поради епидемиологичната обстановка визитата не е обявена за среща с медии.
Междувременно от Военно Медицинска академия се свързали с журналистите, за да ги информират, че цялата информация за заразените с Covid-19 военни е предоставена на МО и трябва да я поискат оттам. А от МО казали, че не разполагат с такава информация, която е налична във ВМА.
Така или иначе обаче премиерът ще посети днес авиобаза "Граф Игнатиево", а също така, а там има над 20 човека, които са дали положителен тест за Covid-19. /лупа

Публикувана на
21 Октомври 2020 година