Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Каназирева се срещна със собственици на заведения заради КОВИД-19

Видяна: 21655 пъти

Стриктен пропускателен режим на входа без струпване на хора, до 6 човека на една маса в ресторантите и работа на нощните клубове с 50% от капацитета, при намалени нива на музиката. Това са част от мерките, които обсъдиха и одобриха на среща при областният управител Дани Каназирева представителите на бранша.
Това е втората среща с бизнеса за набелязване на ефективни мерки и по-стриктен контрол с цел намаляване заболеваемостта от К-19 в региона.
Днес до 17 часа търговските вериги –хранителни и промишлени, включително и трите мола, трябва да предоставят своята организация спрямо площта на обекта, а утре до края на работния ден същото ще направят и заведенията.
„Трябва да запазим баланса, да опазим здравна система и икономиката в областта. Затова сме в диалог с търговските вериги и заведенията. Това, което се случва, засяга всички нас като общество. В нощните заведения да бъде установен пропускателен режим, който ще се осигури от охраната на съответното заведение. На влизане ще се измерва температура на посетителите, като собствениците на заведенията ще решат дали да поставят и термокамери. В ресторантите масите ще са на 1,5 разстояние и на тях ще има до 6 човека. Навсякъде ще се следи да няма струпване на хора, персоналът да бъде с предпазни средства –шлем или маска, ще се следи и за дезинфекцията в заведенията. Отделно от това, те имат свои мерки, които ще предприемат и като вътрешно организационни , “ заяви Каназирева след срещата.
„ Всички заедно трябва да се справим със ситуацията. Както трябва да съхраним здравето на хората, на нашите служители и клиенти, така трябва да спасим и икономиката на града. ", заяви Павлин Петров от Българската асоциация на заведенията. Той допълни, че с мерките от страна на държавата – намаленото ДДС , мярката 60/40, която за бранша е 80/20, бизнесът им ще успее да компенсира намалената посещаемост в заведенията и клубовете и да запази работните места в тях.

Публикувана на
21 Октомври 2020 година