Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Путин управлява от бункер, не излиза от там

Видяна: 16043 пъти

В момента Владимир Путин не излиза не само на международната сцена – той не излиза от бункера си. Руският президент буквално живее в бункера си и оттам управлява страната. Това разкри Пламен Пасков, добил популярност като анализатор на геополитическите процеси и събития.
Той обясни, че ако някой трябва да се срещне с Путин и има разрешение за това, е длъжен да изтърпи 14-дневна карантина на място, посочено от Федералната служба за сигурност. Чак тогава човек може да се срещне на живо с Владимир Путин. Без значение дали е чиновник, министър, дали е Медведев. Навсякъде, където трябва да се решават ключови въпроси, Путин пращал свои посланици – като външният министър Сергей Лавров например. Лавров в момента обикаля столиците на Атина, Сърбия и Босна и Херцеговина, за да повлияе на дипломатическо ниво на проекта „Триморие”. „За тях е ясно, че това е военен проект, насочен срещу Русия, при който военните сили физически се предислоцират в източна посока. 2500 военни ги чакаме тук в България”, коментира Пламен Пасков.
На въпрос защо по време на тази Балканска обиколка руският външен министър заобикаля София, анализаторът даде следният отговор: „Лавров не идва в България по простата причина, че тук има четири американски бази и американското военно присъствие е толкова голямо, че е безсмислено да преговаря и да разчита на каквото и да е”. /лупа

Публикувана на
28 Октомври 2020 година