Новина от категория България
Архив на публикациите

Разкол в Учиндол, Тошко на Слави против коалицията „Газ, маз и оцет“

Видяна: 19825 пъти

Разцепление заплашва партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" още преди да е стъпила практически на родната политическа сцена. Идейният двигател на формацията - Тошко Йорданов бил готов да се отлюспи от шефа си, след като настояването му за самостоятелно явяване на избори май няма да се сбъдне.
Както е известно, тайно и по партизански в понеделник се проведе cрeщa, инициирaнa oт oргaнизaтoритe нa aнтипрaвитeлcтвeнитe прoтecти oт "Oтрoвнo триo" c извънпaрлaмeнтaрните фoрмaции.
Нa разговора бяха пoкaнeни три фoрмaции - кoaлиция „Дeмoкрaтичнa Бългaрия“, пaртньoрcкa мрeжa „Изпрaви ce.БГ“ нa Мaя Мaнoлoвa и пaртия „Имa тaкъв нaрoд“ нa Cлaви Трифoнoв. Десните оствириха Бабикянци, но представителите на Слави и червената фурия се разбраха с тях за общи действия до следващия парламентарен вот.
Зараждащата се безпринципна коалиция веднага беше наречена от остроумни наблюдатели "Газ, маз и оцет", а Тошко бил бесен, че партията им ще служи за ракета-носител на Манолова и Отровните, които самостоятелно едва ли имат шанс да подушат парламента.
За разлика от него, Слави бил в близки отношения с Маяма и Бабикян. Двамата съпартийци вече трети ден били в крайно обтегнати отношения. Според запознати със ситуацията няма да е изненада, ако Йорданов се раздели с партията на шефа си в близките седмици./лупа

Публикувана на
28 Октомври 2020 година