Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Доц. Мангъров в Пловдив, каза истината за КОВИД -19

Видяна: 23790 пъти

Да се затварят училища, стадиони и паркове е безсмислено. Това заяви доц. д-р Атанас Мангъров на дискусия с пловдивчани на тема „COVID-19 в настоящето и въпросът за бъдещето”.
Той даде пример с мерките на Швеция, където бяха по-щадящи и на Белгия, където бяха по-строги. При подобно население между 10 000 и 11 000, в Швеция са починали 5000 души със средна възраст 85 години, а в Белгия починалите били два пъти повече.

Доц. Мангъров е категоричен, че COVID-19 не е изкуствено създаден. Той припомни, че периодично през годините се появяват вируси, които имат масов характер. "Трябва да се гледат хората, които са в интензивни отделения, а не тези, които са вирусоносители. У нас броят на приетите в интензивни отделения е 145 души, което е 4 души по-малко от вторник", каза Мангъров.
Според него 3/4 от тези, които лежат в ковид отделения, могат да са си у дома. Той посочи още, че при 90 % от заразените инфекцията протича безсимптомно, при 15% със симптоми подобни на грип и едва при 5% със симптоми, които могат да наложат хоспитализация.
"Антибиотиците нямат профилактично действие. Голяма част от хората в отделенията са били на 1 или 2 антибиотика преди това", обясни проф. Мангъров.
Според него държавата ни действа по възможно най-неправилния начин. "Нищо старо не е забравено и нищо ново не е научено. Пролетта блокирахме всичко, провалихме туристическият сезон и сега всичко се повтаря, но с много с по-голяма сила. На огромната част от заразените им няма нищо, а тези в болниците са с грипоподобно състояние и имат нужда от кислород. Хората трябва да се успокоят и да се влиза в болница само в краен случай. Въртим се в един порочен кръг, защото когато човек е положителен, единственият начин да се лекува е в болница", отбеляза Мангъров.
Доц. д-р Атанас Мангъров е привърженик на теорията за стадния имунитет. Според него носенето на маски не е ефективно, защото тъканта, от която са направени, е твърде едра и не може да спре микроаерозолните частици. Не един път той е посочвал, че има проучване, което показва, че носенето на домашно направени маски е три пъти по-вредно, отколкото да не носиш никакви. /марица

Публикувана на
28 Октомври 2020 година