Новина от категория България
Архив на публикациите

Възможно е още затягане, обяви дистанционно поставеният под карантина гл. държавен инспектор

Видяна: 17080 пъти

„Новите мерки се налагат, защото епидемиологичната ситуация се усложнява. На отделни места болниците започват да се затрудняват“. Това заяви пред bTV главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев. Той се включи дистанционно в ефир, тъй като е поставен под карантина за 10 дни.
Нямал никакви симптоми, във вторник излязъл резултат от PCR, който е отрицателен. Областните щабове и сега можели да променят мерките според заболеваемостта там. Но се налагали и мерки на национално ниво.
”Не обичам да правя прогнози, но гледам какво става в Европа, там има доста по-тежка ситуация, например в Чехия. Ако не вземаме навреме мерки, може да имаме и по 5-6 хил. положителни случая на ден. Много е вероятно да се наложат мерки и за по-малките ученици, ако данните покажат, че е необходимо, ще преминат на дистанционна форма”, обясни доц. Кунчев.
Според него е възможно още затягане, но без да се стига до “локдаун”. Вечерният час не бил много ефективен, но по общини, ако се налага, щяло да го има, ако го приемат общинските щабове.
„Ако нещата вървят така, със сигурност ще има удължаване на извънредната обстановка.“, предупреди той.лупа

Публикувана на
29 Октомври 2020 година