Новина от категория Светът
Архив на публикациите

С „Не на коронавируса“ празнуват в Гърция

Видяна: 6649 пъти

„Не на коронавируса“ - с този призив вчера в Гърция отбелязаха Деня „Охи“, национален празник на страната. Имаше само авиопарад на военни самолети, без манифестации и събиране на хора.

Единствено знамената по домовете напомняха, че се навършват 80 години от отговора на Атина с „Не“ на ултиматума на Мусолини за преминаване на войските през гръцка територия. Лидерите на партиите се ограничиха с поздравления за празника в социалните мрежи.
Коронавирус има в цялата страна, съобщават лекарите в призив за стриктно спазване на мерките. Празникът отложи с един ден налагането на пълна карантина в областите Серес и Янина.
От днес сутрин в тези райони е под контрол и напускането на областта.
С очакване за въвеждане на още ограничителни мерки са 13 гръцки области. Броят на заразените е висок в Атика и Солун. Властите предупреждават за ускорено предаване на вируса и в област Родопи, която се намира в близост до границата с България.
Гръцките власти информират влизащите през граничния пункт „Кулата-Промахон“, че на гръцка територия преминават през области с активно предаване на коронавируса.монитор

Публикувана на
29 Октомври 2020 година