Новина от категория България
Архив на публикациите

Т. нар. роми нападат лекар, сеят КОВИД-зарази

Видяна: 23851 пъти

Жител на карловското село Христо Даново е изпратил шокиращо писмо за безобразията, които вършат т.нар. роми. Той настоява за анонимност, тъй като работи в сферата на образованието и се страхува от отмъщение. Публикуваме писмото без редакторска намеса:

"Пиша ви, за да дам гласност на случващото се в циганската махала на карловското село Христо Даново. Доказаните случаи на Ковид на учители в училището там са два (от РЗИ обаче така и не налагат карантина). Има два доказани случая на заболели роми в махалата, но в действителност болните са много повече, просто отказват да бъдат тествани! Преди дни един от личните лекари в селото-д-р Иван Фитфов, е бил нападнат и заплашен, защото искали от него болнични, без да представят направен PCR тест за положителна проба, без основание и видимо здрави. Лекарят е бил принуждаван да даде болничен лист, като ромите са скрили от него, че са дали PCR и чакат пробите. В последствие д-р Фитфов разбрал за тях, а някои се оказали положителни.“
Лекарят потвърди за нападението над него, в кабинета му са връхлетели група цигани, една жена е била без маска, крещели и викали, хвърчали слюнки. Той е извикал полиция и за щастие се е спасил от побой, но е подал жалба за случващото се в РУ Карлово. Каза още, че някои от пациентите не спазват мерки и предписания и нарушават правилника на лечебното зaведение.
Ето какво пише още очевидецът: „Уведомен е кметът на селото Севдалин Янков, но и той остава безсилен( никой не може да бъде принуден да се тества), а от РЗИ казват, че без доказателства нищо не може да се направи, а ситуацията определено е сериозна, пише още нашият читател. Тези хора пътуват необезпокоявано в междуградския транспорт и сеят заразата в околните села и градове. Полицията прави всичко по силите си и често изпраща патрули в махалата, опитвайки се да ги задържи по колибите, но в момента в който патрулът напусне селото, те отново са навън. За дисциплина и спазване на мерки от страна на роми няма как да говорим, носят едни и същи мръсни скъсани еднократни маски всеки ден (нали имат значи са спазени мерките), личната им хигиена даже няма да коментирам. Броя на заболелите в общината ще продължи да расте. Предполагам положението в село Певците, ромската махала на село Кърнаре и село Розино е същото. Надявам се да пишете за случая, който ви споделям не за друго, а поне, за да знаят хората от общината и да се пазят една идея повече! Може би и управляващите ще вземат мерки!“.
Кметът на селото Севдалин Янков потвърди, че има проблеми с ромското население, а от полицията в Карлово казаха, че правят каквото е възможно да има патрули в селото, но не могат да сложат постоянно наблюдение за спазване на мерките там. /блиц

Публикувана на
24 Ноември 2020 година