Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Първи по смъртност в света, българи-юнаци!

Видяна: 27572 пъти

Първи по смъртност в света. Българи-юнаци! Поздрави на всички всезнайковци, конспиратори, ресторантьори, футбалери, мрънкачи, ламтящи за слава псевдолекари.
Теодор УШЕВ – аниматор

И разбира се - на правителството, президента и присъдружните им чекистки организации. Те, разбира се, се излекуваха благополучно (не, ПРЕБОРИХА се, по думите на медиите).
Обикновените хора просто измират по стълбите.
27,3 починали от COVID-19 на 1 млн. население направиха България световен шампион по смъртност за 23 ноември. Това сочат данните на сайта worldometers.info. Словения е на второ място с 21,1 умрели на 1 млн. население.
Възможно е обаче тези данни да не са особено точни, предупредиха експерти. Обявените във вторник 189 починали вероятно са загубили живота си не само в понеделник, а и в събота и неделя. През уикенда бе отчетена доста по-ниска смъртност от обикновено - 40 и 60 души. Събота и неделя обаче администрациите на болниците не работят и не попълват акуратно данните в националния информационен портал. А във вторник винаги отчетените починали са повече
Не само големият брой болни - застаряващото население, както и лошото състояние на базата в болниците са другите две причини за черната статистика и рекордния брой смъртни случаи от коронавирус у нас, категорични са медици. „При такива пандемии няма как да не се плаща цена! Това значи, че базата е амортизирана, консумативи, материали, медикаменти, ограничения и в много голяма степен липсата на персонал”, обясни анестезиологът доктор Колчаков.

Публикувана на
24 Ноември 2020 година