Новина от категория България
Архив на публикациите

На гърците им дават по 700 евро всеки месец да си стоят вкъщи, а на нас – нито стотинка

Видяна: 26718 пъти

След поредния глупав брифинг от страна на тези, които имат думата да издават заповеди, умишлено ще ни накарат да се върнем на брифингите, защото така не може. Това каза журналистът Станислав Балабанов в „Студио Х“ по 7/8 ТВ. Ето какво разкри той:
Всички - НОЩ, цялото правителство доказаха пред целия български народ, че нас ни управляват идиоти. Съжалявам, че съм малко по-емоционален. Нагледах се на поредния абсурд: Министър Костадин Ангелов, здравен министър, признава на 11 ноември 2020 г.: „В хода на предното затваряне в сраната, когато имаше почти пълен локдаун, имахме сериозни обвинения към нас, че сме увредили психичното здраве на българите.“
Ново затваряне ще изкара хората на улицата“. Бойко Борисов категорично обави на 4 ноември 2020 година: „Няма да затваряме държавата, напротив. Сега като ръководител се чувствам най-сигурен. Знам какво е първата седмица, какво е втората седмица, кога е най-тежкото. Знам, че здравите трябва да работят, заразените да се карантинират, болните веднага да се лекуват.“
Държавата ни, освен пред катастрофален хаос в здравната ни система, е изправена пред икономически такъв. Защото от петък, след като на практика затваряме цялата държава отново, с изключение на КПП-та и границите, засега, много хора и техните деца ще трябва да си останат по къщите. Тук въпросът е икономически-кой ще плаща? Ситуацията с коронавируса не е само за България, но и за целия свят, но правителствата на други държави помагат. На гърците им дават по 700 евро на месец, за да си стоят вкъщи. На германците също, на повечето страни от ЕС – също. На нас никой не ни дава една стотинка, след като ни затворят вкъщи. Питам от петък всички малки бизнеси, малки търговци, които пращат наеми, осигуровки, патенти, заплати, ток, вода, как ще си поемат разходите от тук нататък. Говорим за затваряне до Коледа. Добре, ще отворим на Коледа, при положение, че всички отново ще напълнят молове, магазини, ресторанти. Тогава след Нова година какво ще кажат същите тези от Щаба?! Цари категоричен абсурд! Хората умират на стълбищата пред болниците не толкова от страшния коронавирус, а от липсата на тотална организация.
Защото официалната информация от НЗОК от 15 ноември показва, че легловата болнична база в България 48 552 легла, от които са заети 22 299 или 45 %. Само 4 307 човека са настанени като пациенти с ковид. Не се налага да бъдат изписвани с други заболявания, за да се освободят легла за болни с ковид, защото свободните легла в момента са 26 253, което 4 пъти повече от заетите с ковид.
Повече от половината болнични легла на практика в момента са свободни. Прави впечатление, че в „Александровска болница“, след като освободи половината си легла за ковид болни, има само 8 пациенти с това заболяване и 383 свободни легла. В половината от столичните болници, пак по информация на НЗОК, в това число болници като „Св. Екатерина“, „Доверие“ и „Сити Клиник“, нямат нито едни пациент с ковид.
Затова, ако се питате къде е ключът от бараката, всичко се крие във въпроса за организацията и гъвкавостта, за да се осигурят легла за всички, които се нуждаят.
Но, какво се получи, такива като Костадин Ангелов, генералът с черната униформа, ви създадоха достатъчно паника и хаос, за да може днес, който е с леки болки в гърлото и хрема, да търси болнична помощ. Затова е и целият хаос в здравната ни система. /фрогнюз

Публикувана на
25 Ноември 2020 година