Новина от категория България
Архив на публикациите

„Правим така, че хората да живеят в стрес!“

Видяна: 21360 пъти

Всеки разумен човек би се съгласил с тежки мерки, ако те ще помогнат. Но те няма да помогнат. Само ще удължат агонията. Това каза проф. Андрей Чорбанов от БАН.
Виждат се в други държави с по-сериозни мерки, там не се промени драстично картината. По цяла нощ наблюдавам графики и статистики в цяла Европа. Шведската смъртност е страшно ниска. От 6 500 позитивни, те имат 31 починали.
Това, че имаме позитивни хора, не значи, че трябва да са в болница. Познавам много лекари от първа линия. Те до един подкрепят моето мнение.
Тук не става дума за самодейна идея. Вирусът не е безобиден, никой не твърди обратното. Но точно тези мерки няма да го ограничат. Може би ще намали натиска върху лекарите с 15-20%, но ще продължи агонията с 2-3 месеца. Няма как да се скрием този вирус. Срещата на всеки човек с вируса, ще се отложи във времето. Правим така че хората да живеят в стрес. Много хора са страшно уплашени на базата на страховете си. Доклад от БАНС сочи, че работещите хора вкъщи са най-уплашени.
Здравната система трябва да бъде по-добре организирана. Това трябва да е приоритетна грижа на властимащите. Ваксините са няколко типа. Ваксина още няма. Всеки, който участва във ваксиниране сега, трябва да знае, че участва в проучване.  Тази ваксина сега няма да е готова. Привърженик съм на ваксините, но за тези, които минават през стандартния път на проверка./фрогнюз
Сн.: БНР

Публикувана на
25 Ноември 2020 година