Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Как и къде можем да променим живота си с 40% отстъпка

Видяна: 27084 пъти

Руската баня е една от най-древните руски традиции. Днес нейната популярност продължава да расте и да се разпространява по цял свят, заради въздействието, което оказва върху тялото и ума. Представяме ви някои от причините всеки сантиметър от тялото ни да се нуждае от нея:

1. Тя дава тласък на имунната ни система.
Затоплянето и последвалото охлаждане в руската баня предизвиква в тялото ни изкуствена треска, която мобилизира имунната ни система. Това повлиява благоприятно защитните функции на организма и ускорява справянето с бактерии, гъбички и други причинители на заболявания, включително вируси. я Може да прекъсне настинки и грипни заболявания в начален стадий.
2. Детоксикация на тялото
В наши дни, следите от замърсяването на околната среда могат да бъдат открити в повечето храни, напитки, а дори и във въздуха, който дишаме в градски условия. Кожата е най-големият орган в тялото. Изпотяването е сред основните начини за изхвърляне на токсини, които пречат на регенерацията на клетките и състаряват тялото.
Ефективното освобождаване от токсините в руската баня, постигнато чрез висока температура и масаж с традиционна метличка, ни помага осезателно да се почувстваме по-добре.
3. Цялостно почистване и омекотяване на кожата
Свикнали сме редовно и старателно да почистваме лицето си, но телата ни рядко получават същото внимание. Отварянето на порите в руската баня и освобождаването от натрупаните мъртви клетки, оставя кожата ни дълбоко почистена и обновена – видим ефект, който рядко се получава при ежедневното вземане на душ вкъщи.
4. Бодрост и приповдигнато настроение
Ритуалите в руската баня увеличават скоростта на кръвообращението, което насища с кислород и хранителни вещества органите ни, включително мозъка. Това води до елиминиране на усещането за преумора и „умствена мъгла“, изостря способността ни да се фокусираме, увеличава трудоспособността и ни помага да посрещаме предизвикателствата на живота с бистро съзнание.
5. Мускулна релаксация
Както физическият, така и психическият стрес често стават причина за напрегнати мускули и болки във врата и крайниците. Комбинацията от висока температура и влажност в руската баня отпускат крайниците и разсейват болката. Това ни носи прекрасно усещане за свежест и лекота на движението.
6. Сваляне на излишните килограми
Посещаването на руска баня е еквивалент на лека кардио тренировка. В следствие на ускореното кръвообращение и температурни промени, очаквайте да изгорите до 300 калории без никакво усилие и да ускорите метаболизма си. Редовното посещение, съчетано със здравословна диета и редовни упражнения ще подпомогне постигането на идеалното за вас тегло.
Модерните научни открития подкрепят старата руска поговорка, която гласи: „Ден, прекаран в банята е ден, в който не старееш.“
Ако сте решили да изпробвате ползите от руската баня, сега е идеалният момент!
Хотел Роял Спа Велинград разполага с голяма традиционна руска баня и предлага и 40% отстъпка за всички СПА процедури. Освен това, получавате и допълнителна отстъпка от редовните цени на рецепция, ресторант и лоби бар в размер на 20%.
Остава само да комбинирате полезното с приятното и да се погрижите за себе си и за близките си.

Публикувана на
01 Декември 2020 година