Новина от категория България
Архив на публикациите

Корнелия стана санитарка-доброволка, май по цял ден пиела кафета

Видяна: 19581 пъти

Корнелия Нинова, която неотдавна преболедува Covid-19, е станала санитарка-доброволка в болница "Света Анна" в София, подсмихват се забелязали там. Първоначалната информация бе, че ще помага като санитар във Военномедицинска академия. Тя се лекува четири дни в инфекциозното й отделение и сама поиска да я изпишат по-рано, защото се е почувствала по-добре.
"Влизам в болница с COVID отделение без никакво колебание. Медиците имат нужда от жива сила. Вече съм го организирала в София. Ще бъда санитар. Ще стоя, колкото е необходимо. Искаме първо да се гласува нашият алтернативен бюджет в парламента, да си го защитим и след това тръгваме. Това е израз на човещина, на вътрешна потребност", изпъчи се тя в тв интервю.
Шефът на ВМА генерал професор Венцислав Мутафчийски обаче категорично се противопоставил на желанието й, защото се опасявал, че соцшефката ще използва името на болницата за собствен пиар. Като официален мотив за отказа той изтъкнал, че армията е деполитизирана и ВМА, където се лекуват военни.
По-рано днес пък известният пиар експерт и художник Валентин Иванов-Кардамски публикува любопитен пост във фейсбук, без да назовава имена: "Обръщам внимание на директора на голяма болница в София, че една доброволка за санитарка е видяна от десетки граждани и персонал да злоупотребява системно с употребата на кафе още от първия си работен ден! Като изключим, че разваля дисциплината, защото пренебрегва трудовите си задължения, сериозно съм загрижен за здравето й. И тъй като поведението й в болничното заведение започва да прави изключително лошо впечатление на обществеността, много моля санитарката да спести срама на членовете на цяла една партия! По-деликатно не мога да го кажа! Благодаря!", написа Кардамски.лупа

Публикувана на
01 Декември 2020 година