Новина от категория България
Архив на публикациите

Слави дърпа конците на Ревизоро

Видяна: 9150 пъти

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров е спретнал скандала с водната криза под давлението на Слави Трифонов, разкриват депутати от управляващата коалиция. Според думите им, екоминистърът вече е решил политическото си бъдеще и то е свързано с новоучредената партия на Слави Трифонов „Има такъв народ“.
В края на миналата седмица Емил Димитров – Ревизоро, който стана министър на екологията след показния арест на Нено Димов, пристигна в Народното събрание неочаквано, обяви, че догодина освен редовни парламентарни и президентски избори може да има и „водни бунтове“ и още едни избори заради тях. По думите му цели райони в страната, например Бургас, може да останат без вода още през лятото и намери причината в начина, по който се управляват язовири и водни ресурси.
Той застана и срещу колежките си в Министерския съвет Петя Аврамова и Десислава Танева, които имат отношение към стопанисването на язовирите. Нападна и кмета на Бургас Димитър Николов, който е и зам.-председател на ГЕРБ, заради язовир „Камчия“. Не пропусна да нахока и кмета на Перник Станислав Владимиров, който пък е от БСП - него заради прословутия „спешен“ водопровод, който държавата прокара от София по време на водната криза заради пресушения яз. „Студена“.
Часове след скандалната изява на Ревозоро от парламентарната трибуна, той бе привикан от премиера Бойко Борисов и след разговор с него сам отмени водната криза.
Депутати от управляващата коалиция разкриха, че акцията на Емил Димитров е била предварително планирана от него със Слави Трифонов и хората му от „Има такъв народ“. „Ревизоро ще бъде част от екипа на Слави за предстоящите избори и отсега е в предизборна кампания. Той отдавна е в конфликт с Валери Симеонов и се държи на министерския пост само заради добрите си отношения с премиера Бойко Борисов“, коментират депутати от управляващото мнозинство. След последната изява на Ревизоро обаче е твърде възможно той да бъде освободен от поста си.лупа

Публикувана на
02 Декември 2020 година