Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Продават ни пилешко, натъпкано с хлор

Видяна: 21533 пъти

Близо половината от продаваното в момента месо в магазините е пилешко, което е обяснимо, защото то е по-евтино и по-диетично от свинското и телешкото. Проблемът е дали, когато си мислим, че ядем нещо полезно, не се тровим.
Защо ли? Тъй като веригите имат интересен подход, за да гарантират "вечен живот" на непродадените бройлери.
Те "възкръсват", благодарение на "хитростта" да бъдат третирани с огромни количества хлор, за да бъде продължаван срокът им на годност, когато истинският е пред изчитане. Това се смесва с ефекта на антибиотиците, с които горките пилета са наблъсквани в птицекомбинатите. Оставете алергиите, макар че и те могат да бъдат смъртоносни. ЕНТРОФЛАКСИНЪТ НАПРИМЕР, С КОЙТО СЕ ТРЕТИРАТ 80% ОТ БРОЙЛЕРИТЕ снижава рязко имунитета.
Какво можем да направим, за да се опазим?
Първо, НЕ КУПУВАМЕ пилета на грил от магазини или заведения за бързо хранене, каквато и опашка да се вие за тях - въртят се точно бракуваните бройлери.
Второ, НЕ КУПУВАМЕ пилета, които при натискане още в магазина, карат пръста ни да потъва. Хлътването е сигурен белег за изкуственото удължаване на срока на годност.
Трето, МИЕНЕТО С ВОДА НА ПИЛЕТО ВКЪЩИ НЕ Е ДОСТАТЪЧНО, ЗАРАДИ ХЛОРОФОРМА Е ДОБРЕ ДА СЕ ЗАСТРАХОВАМЕ С ОЦЕТЕНА БАНЯ ИЛИ ОБЛИВАНЕ С ЛИМОНЕНА КИСЕЛИНА -. В ПО-СКЪПИЯ ВАРИАНТ - НАКИСВАНЕ ВЪВ ФРЕШ ОТ ЛИМОН - поне цените на този вид цитруси са вече 3 пъти по-ниски, отколкото напролет. /19 минути

Публикувана на
02 Декември 2020 година