Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Грозно!!!

Видяна: 21594 пъти

В няколко болници се извършват операции, които се обявяват като спешни във вътрешната документация, а всъщност лекари са прибрали пари на ръка, за да избегнат забраната за планови интервенции.
Милан НИКОЛОВ

В няколко столични болници са извършени операции, след като от зор някои са броили суми с 4 цифри.
Схемата е следната: когато пациент отиде при хирург, той веднага бърза да му прибере направлението. Преди това болният се е обадил по телефона и е питал - дали се извършват операции, получил е положителен отговор.
Веднъж взел направлението, лекарят е сигурен на 90 процента, че пациентът е негов и няма къде да мърда в близкия месец. Деликатно му обяснява, че плановите операции са забранени, но ако почувства силна болка, ще бъде приет по спешност.
Оказва се обаче, че хирургическото рязане се бави, докато пациентът не се сети, че за да стане операцията трябва се бръкне кеш.
Лекарите по категоричен начин отказват да дават информация (например по телефона), каква е цената, която се поставя при операция на херния. Така на практика пациентът не знае какви пари трябва да приготви. Говори се, че търгува на цена от 250 до 800 лева.
Грозно!!! лупа

Публикувана на
02 Декември 2020 година