Новина от категория България
Архив на публикациите

„Ще те залея с киселина, ще те изкормя!“

Видяна: 22400 пъти

Арестуваха софиянец, отправял куп закани за жестока смърт към гаджето си и приятеля й. Заплахите му започнали още през август миналата година. Първоначално софиянецът искал да спре да има интимни отношения с друг мъж, но в последствие директно я заплашвал, че ще я убие по жесток и мъчителен начин.
Ето какво разкриха от Софийска районна прокуратура за станалото: „Я. П. е обвинен в това, че в периода от неустановена дата през м. август 2020 г. до м. октомври 2020 г. в София, се е заканил с убийство на В. К.. Казал й, че ако продължава да има интимни отношения с Е. ще я убие.
На 10.10.2020 г. около 18,00 ч. на бул. „Мадрид“ в София, опитвайки се да влезе в жилището на В. К., я изблъскал и крещял: „Ще те залея с киселина! Ще убия и теб и Е.“.
На 17.10.2020 г. около 23,00 ч. на бул. „Мадрид“ в София, след опит да влезе в жилището на В. К., се заканил с убийство по телефона като ѝ викал: „Ще те наръгам. Ще те изкормя.“.
Престъплението, за което Я. П. е привлечен като обвиняем, е наказуемо с лишаване от свобода до шест години. Предвид високата обществена опасност на деянието, днес прокурор при Софийска районна прокуратура е постановил задържане на Я. П. за срок до 72 часа.блиц

Публикувана на
15 Януари 2021 година