Новина от категория България
Архив на публикациите

В Нова тв на тръни

Видяна: 15677 пъти

Служителите на Нова телевизия продължават да са в пълно неведение какво се случва в медията и какви точно са плановете на новите собственици. По тази причина всички били на тръни и никой не знаел дали ще остане на работа или ще бъде освободен.
Купувачът „Юнайтед медия” вече е наел външна фирма за подбор на кадри, която проучва персонално всички журналисти, продуценти, служители в администрацията. На база на техния анализ щяло да стане ясно кой си тръгва и кой остава да работи в телевизията.
До хората в самата Нова телевизия обаче не достигала никаква информация. Все още не е ясно и кой ще заеме мястото на бившия изпълнителен директор Ива Стоянова, която миналата седмица обяви, че се оттегля от медията заедно с предишните собственици братя Домусчиеви.
Служители в телевизията довериха, че вчера в сградата им е пристигнал Спас Русев. Вероятността той лично да оглави медията обаче не изглежда особена голяма.
Загадка са и действията на прокуратурата, която образува досъдебно производство за строежа на новата сграда на "Нова телевизия" в район "Искър" в столицата.
Това е вторият трус за медията в рамките на по-малко от година. През април 2020 г. Нова тв премина през сериозни съкращения на всички нива – и в администрацията, и сред журналистите. За голяма част от хората съкращенията тогава бяха неочаквани. Сега най-вероятно ще има нова подмяна на кадрите. /лупа

Публикувана на
22 Януари 2021 година