Новина от категория България
Архив на публикациите

Гена напуска Би Ти Ви, затварят й устата с 60 бона накуп

Видяна: 26200 пъти

Гена Трайкова си тръгва от Би Ти Ви с рекордна компенсация, научи Lupa.bg от свои хора в медиата. Журналистката, която вчера официално напусна поста си на оперативен директор на новините, ще получи 6 заплати накуп.
Брутното й месечно възнаграждение е 9000 лева, така че тя ще вземе общо 54 бона. Отделно имала да ползва 12 дни натрупан отпуск, които също ще й бъдат изплатени, така че сумата набъбва до над 60 000 лева.
Тя настоявала за едногодишна компенсация при напускането си, но новите собственици категорично отказали. Стигнало се до дълги преговори, които приключили с ангажимента на Би Ти Ви да й изплатят 6 пълни месечни заплати. В замяна на това няма право да "уронва престижа" на дружеството и ще трябва да се въздържа от всякакви изявления, свързани с промяната на собствеността и управлението на медиата.
На мястото й идва журналистката Веселина Петракиева. Тя има повече от 20-годишен опит в електронните медии.
В края на миналата година новият собственик на канала освободи директора на "Новини и актуални предавания" Венелин Петков, който е в Би Ти Ви от основаването на информационните емисии на телевизията през 2001 г. Петков обаче не получи нито стотинка компенсация, тъй като е висш управленски кадър, а според закона всеки нов изпълнителен директор има право в рамките на 6-месечен период да обнови ръководния екип, без да дължи обезщетение на освободените. Мястото на Венелин зае Антон Хекимян./лупа

Публикувана на
22 Януари 2021 година