Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Без човек на СДС в листата на ГЕРБ в Пловдив

Видяна: 24339 пъти

Коалиционният партньор СДС няма да има представител в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ за Пловдив. Доскоро на сините беше определено пето или шесто място и се говореше, че ще го заеме Пламен Юруков. Ръководствата на ГЕРБ и СДС обаче се договориха на избираемите места под тепетата да бъдат само хора на Бойко Борисов. От 2009 г. насам ГЕРБ всеки път печели всички избори в Пловдив, затова в централата са преценили, че да се състезават сами в 16-ти многомандатен избирателен район /МИР/.
Бойко Борисов твърдо ще поведе листата. След него се нареждат Вежди Рашидов и бившият кмет Иван Тотев, следвани от Радомир Чолаков, Спас Гърневски, председателят на Общинския съвет Александър Държиков и шефката на пловдивската Дирекция "Социално подпомагане" Надя Танева.
За водач на ГЕРБ в Пловдивска област почти на сто процента е утвърдена областният управител Дани Каназирева.
Нито една партия и коалиция, решили да се включат в надпреварата за държавната власт, не е внесла до този момент списъци на своите претенденти за Народно събрание в 16-та и 17-та РИК за Пловдив и областта.
Районните избирателни комисии на Пловдив и Пловдивска област ще работят и през уикенда, казаха председателите на 16-та и 17-та РИК Илиан Иванов и Дарина Тодорова.
От 5 март започва предизборната кампания, тогава е и последното заседание на 44-то НС.
Предполага се, че ГЕРБ ще внесе своята листа за Пловдив в понеделник, след като кандидатите представят необходимите документи.
На 1 март трябва да се регистрират и членовете на секционните избирателни комисии /СИК/. За двата района те са над 800. Списъците ще се подават и в РЗИ - Пловдив за ваксиниране на желаещите участници в СИК. /марица

Публикувана на
26 Февруари 2021 година