Новина от категория България
Архив на публикациите

Ученици объркаха наш министър с румънскa кинозвезда

Видяна: 22480 пъти

Ученици от втори клас в СУ "Трайко Симеонов" в Шумен припознаха във внезапно влезлия в класната им стая министър на образованието Красимир Вълчев румънската кинозвезда Адриан Нартеа. "Деца, знаете ли кой е този господин?", попита директорката на училището в желанието си да разведри обстановката. След кратка неловка пауза едно от децата изстреля" "Адриан" и развесели самия министър.
Адриан Нартеа изпълнява главната роля в сериала "Влад", който в момента върви по една от телевизиите и е видимо е популярен и сред учениците.
Министър Красимир Вълчев пристигна в Шумен за откриването на два центъра за STEM обучение в СУ "Йоан Екзарх Български" и в СУ "Трайко Симеонов". Центровете фокусират на едно място философията за съчетаване наука, технология инженерство и математика.
"Факт е, че когато учениците са в модерна среда, мотивацията им за учене е по-висока. В днешно време те учат от електронни устройства. Това не са просто модерни кабинети, а цял модел на учене", коментира министърът при откриването на проекта в СУ "Йоан Екзарх Български", кръстен "Утреландия". /блиц

Публикувана на
26 Февруари 2021 година