Новина от категория България
Архив на публикациите

Бойко Борисов с джипката и Нанков дойдоха в Брестовица

Видяна: 16714 пъти

Бойко Борисов и тази събота пое на обиколка из страната. Този път той пристигна в село Брестовица, където ще бъдат изградени три кладенеца, които ще се използват за питейна вода. Заедно с него е зам.-регионалният министър Николай Нанков.
29 март е крайният срок за изграждането на трите кладенеца, заедно с тампонирането. Шефът на ВиК-Пловдив Спартак Николов обясни, че дебитът на единият от кладенците ще е 18 литра в секунда. Наред с това ще бъде сменена и ВиК мрежата, за което е осигурен държавен ресурс, допълни Нанков.
Областният управител Дани Каназирева докладва, че предната вечер е била на среща с местните хора. Уверила ги е, че тръбите ще бъдат така сменени, че да не разкопават или увредят лозевите им насъждения.
"Тук да унищожиш лозята - трябва да ни бият с камъни", вметна премиерът.
По-късно написа във Фейсбук, че тези три сондажни кладенци са дублиращи. По думите му тези нови източници на питейна вода са временното решение, което ще осигури максимално бързо достъп на хората до качествена питейна вода. "Старите кладенци ще се тампонират и изолират, за да не се допусне замърсяване на чистата вода. Паралелно с това ще се изгради нов довеждащ водопровод от 8 км, както и ще се подмени цялата вътрешна водопроводна мрежа в селото. Строителите ме увериха, че ще работят с максимално високо темпо, за да може до 1 месец всички дейности да са завършени и хората в селото да са спокойни", написа той. /лупа

Публикувана на
27 Февруари 2021 година