Новина от категория Огледалото
Архив на публикациите

Аксесоарите и бижутата на пролет/лято 2021

Видяна: 86240 пъти

Докато при дрехите доминираха семплите тенденции, то при аксесоарите е точно обратното. На мода са цветните, пищни и дори забавни аксесоари. Вижте кои са актуалните бижута и аксесоари за пролет/лято 2021.
Шалчета в косите
Една от най-цветните и свежи тенденции за сезона са шалчетата като аксесоар за коса. Те лесно могат да заменят диадемата или ластика за коса. Трансформират се и в кърпа за глава. Най-предпочитани това лято ще са цветните шалчета в красиви и открояващи се принтове.
Диадеми
Диадемите не са аксесоар, който ще допадне не всеки. Но пък са сред топ трендовете за пролет/лято 2021. При тях виждаме две основни и напълно различни тенденции. От една страна са много тънките и дискретни диадеми, едва видими в косата. Приличат повече на бижу, отколкото на диадема.
От друга дебелите и обемни диадеми, които няма как да останат незабелязани. Там виждаме предимно модели, облечени в плат.
Съчетание от бохо огърлици
Бохо огърлиците се нареждат сред най-актуалните тенденции при бижутата. При тях може да съчетаете две огърлици с различна дължина и дори разнороден външен вид. Как ще ги комбинирате, зависи изцяло от вас. Някои дизайнери съчетаха семпъл чокър с верижка с висулка. Допада ли ви?
Перли
Обичате ли перли? Независимо дали сте сред почитателите на класиката, или не, тя винаги е част от тенденциите при бижутата и аксесоарите. Виждаме доминиране на перлените огърлици и гривни. Актуални са и диадемите с перли. Перлените бижута обикновено изискват малко по-елегантни дрехи и са лесен начин да добавите щипка финес към пролетно-летния си тоалет.
Бижута с абстрактни форми
От класиката към необичайното. Много дизайнери заложиха на бижутата с абстрактни форми и ги определиха като водеща тенденция. Интересното в случая е разнообразието от форми, материали и цветове.
Огърлици и гривни с вериги
Бижутата с вериги обикновено са по-грубовати и не са по вкуса на всеки. Но пък добре допълват по-спортния стил на обличане. При по-семплите варианти плетката е направена от по-тънки елементи, при по-пищните - от по-масивни. Елегантните бижута от този тип са малко по-кокетни и дори леко кичозни - при тях има добавени камъчета за разкош.
Бижута с дъх на море
Носете морето на шията си с тази тенденция. Изненадващо, но много дизайнери представиха колекциите си за пролет/лято 2021 с бижута с морски акценти. Темата се вижда най-вече при висулките за огърлица и обеци. Морски кончета, морски звезди, рапани и миди са сред по-популярните мотиви.
Обеци с дължина до рамото
Елегантни и драматични, обеците до рамото не остават незабелязани. Те подхождат както на дълга, така и на къса коса. За пролет/лято 2021 виждаме, че актуални са по-пищните модели. Не забравяйте, когато носите такива обеци, да се въздържите от огърлица, за да не изглежда претрупано.
Бижута и аксесоари с цветя
Любимите флорални мотиви отново са тук. Те си проправят път от дрехите и стигат до бижутата и диадемите. Бижутата с цветя са нежни и женствени, а аксесоарите са коса - пищни и открояващи се.
Тънки колани
Тънките колани са подходящи за пролетно-летния стил. Те лесно допълват както ефирна рокля, така и почти всяка лятна блуза. Може да ги добавите към летен панталон или чифт дънки. За пролет/лято 2021 доминират моделите със семпла катарама. /розали

Публикувана на
12 Април 2021 година