Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Нови избори на 11 юли, преди това пак Бойко ще е служебен премиер

Видяна: 21960 пъти

Лидерът на "Има такъв народ" Слави Трифонов почти сигурно ще се откаже от мандат за съставяне на правителство, разкриха източници от партията на гологлавия шоумен.
В основата на решението му е, че ако приеме да състави правителство с подкрепата на ГЕРБ, БСП или ДПС, ще бъде атакуван от избирателите си, че не е спазил основното си предизборно обещание.
Второто му основание е, че партията му има само 51 народни представители и нейно правителство може да бъде свалено много лесно още при първия вот на недоверие.
Затова на не му се рискува да стъпи накриво и ще откаже предложението да прави собствен кабинет, независимо от гарантираната подкрепа, която му обещаха трите големи политически партии.
Отсега е ясно, че парламентът няма да събере достатъчно гласове за правителство начело с бившия външен министър Даниел Митов.
Третият мандат ще бъде предоставен на БСП, но се очаква той да бъде отказан непосредствено след визитата на Корнелия Нинова на булевард "Дондуков" 2.
Президентът Румен Радев си е отбелязал датата 11 юли за предсрочни избори. Преди вота държавният глава ще определи служебен кабинет, за който негов кандидат като премиер е Бойко Рашков.
66-годишният дипломиран юрист (на снимката) беше директор на Националната следствена служба. През 2013 година той стана председател на Национално бюро за контрол на специални разузнавателни средства, а в момента е преподавател./блиц
Сн. Слави: 78TV

Публикувана на
21 Април 2021 година