Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

От 30 април отварят зелени коридори с избор на ваксина

Видяна: 11956 пъти

Ваксината на производителя "Янсен" остава на склад до понеделник, каза пред журналисти главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев след заседание на Националния ваксинационен щаб. Ваксинационният щаб ще вземе решение за използването на тази ваксина на база на това, което Европейската агенция по лекарствата публикува за тази ваксина, както и на база предстоящо решение на Агенцията по храни и лекарства на САЩ, уточни Кунчев. По думите му най-добрият вариант би бил да се вземе единно европейско решение.
От 30 април до 10 май ще може да се отворят "зелени коридори", където има желаещи да бъдат ваксинирани, обясни още той. Всяка регионална здравна инспекция ще обяви в понеделник кой "зелен коридор" ще работи. Това не пречи на личните лекари да продължат да слагат ваксини, добави Кунчев. В "зелените коридори" ще се поставят от ваксините, с които разполагаме - на "Пфайзер", на "АстраЗенека" и на "Модерна", допълни още Кунчев.
Кунчев препоръча втората доза да се постави в центъра или в кабинета, където е била направена и първата, но уточни, че има възможност тя да се направи и на друго място. /лупа

Публикувана на
22 Април 2021 година