Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Посланик се извини за агресивното поведение на жена си

Видяна: 29219 пъти

Белгийския посланик в Южна Корея поднесе днес извинения след разпространяването на видеоклип, в който неговата съпруга се нахвърля на служители в магазин, които я заподозрели в кражба, предаде Франс прес.
Съпругата на посланика пробвала две облекла в магазин, преди да си тръгне. Служител веднага я последвал, за да я пита за дреха, с която била облечена и избухнала разправия. Кадри от камерите за видеонаблюдение на китайска телевизия, разпространени от южнокоресйкия телевизионен канал SBS, показват по-специално жената, която дърпа ръката на служител и му удря шамар. Инцидентът предизвика огромен гняв в цяла Южна Корея, страна, в която законът се спазва строго.
Белгийският посланик Петер Лескуие искрено съжалява за инцидента с участието на съпругата му, обяви посолството в пост на два езика във Фейсбук, уточняващ, че той желае да се извини от нейно име. Каквито и да са били обстоятелствата, начинът, по който тя е реагирала, е неприемлив, се казва в съобщението.
Въпреки че като съпруга на посланик, жената се ползва с имунитет, посолството заяви, че тя ще сътрудничи на полицията. До момента съпругата на посланика не го е направила, тъй като е в болница след като е получила инсулт./дарикнюз
Сн.: koreabelgium120.com

Публикувана на
22 Април 2021 година