Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Три събития за Деня на Земята в „Южен”

Видяна: 8296 пъти

Район „Южен“ отбеляза с няколко събития световният ден на земята 22 април: Студенският съвет към ВУСИ създаде алея от дървета на ул. „Кукленско шосе“ в близост до сградата на университета. Випуск 2021 г. засади 10 широколистни дървета от вида липа, като предадоха символично на своите колеги от първи курс и админис с посланието: „За бъдещето“. Старт на засаждането даде зам. - кметът на район „Южен“ Атанаска Тунтова.
Изложба от рисунки и макети на тема:“Нашата планета Земя“ беше открита в СУ „К. Величков“. Подготвителната група Монтесори със своите преподаватели и еколозите от район „Южен“ –инж. Евтимия Първанова и Веско Михайлов проведоха беседа за опазването на околната среда и съхраняването на живота в нея. Празникът приключи с разкрасяване на дворното пространство, като учениците засадиха множество цветя.
Третата инициатива проведена под егидата на кмета на район „Южен“ г-н Костадин Язов бе обявяването на резултатите от ежегодния конкур за рисунка, които тази година бе на тема: „Възстановете нашате Земя“. „Продължавайте в този дух, защото само така ще възстановим земята и ще я опазим за самите нас! Без природни ресурси няма живот, за това нека да ги съхраним заедно!”, пожела кметът на район „Южен“ .

Публикувана на
22 Април 2021 година