Новина от категория България
Архив на публикациите

На Азис не му е до пеене, погреба баща си

Видяна: 25620 пъти

На Азис не му е нито до музика, нито до танци, нито до забавления. Кралят на фолка наскоро е погребал баща си Троян Боянов и това е причината да се проваля в шоуто „Като две капки вода”, споделят негови близки.
На зрителите им прави впечталение, че не влага старание в имитациите и гледа по-скоро да отбие номера.
74-годишният Троян Боянов се е лекувал от коронавирус в болница. Той до последно мислел, че ще се справи с болестта в домашни условия и затова твърде късно потърсил докторска помощ. Изходът е бил фатален за възрастния човек.
Азис не е споделял с почти никого за трагедията, затова и зрителите се чудят на какво се дължи унилото му настроение напоследък. Той е изключително раздразнителен. Обикновено сме свикнали да го виждаме весел и в приповдигнато настроение. Споделил пред хора от обкръжението си, че се нуждае от усамотение, за да скърби, но вече бил подписал договр с Маги Халваджиян и нямало как да се откаже.
Преди да издъхне, таткото на Азис живееше в Костинброд и бе много обичан от съседите си. Те го определяха като добър и честен човек, винаги готов да помогне на нуждаещите се. Певецът многократно е настоявал Троян да се премести при него в София, ала той оказвал.
Говори се, че през последните години от живота си Троян е работил като таксиметров шофьор. На младини cвиpел нa aĸopдeoн и с това изкарвал прехраната си. Интересна подробност е, че е написал и книга, която носи заглавието „Да бях циганин”. Тя е издадена в малък тираж, но почти целият Костинборд я притежава. Романът е увлекателно четиво за любовта на младия французин Луи Жарден и циганската красавица Кармен.
Майка на Азис – Гергина, от години работи във Виена, и се прибира веднъж годишно в България. Чалга идолът бил против това родителите му да работят, но те настоявали да разполагат със свои лични средства и да не зависят от него.
Васко почти не говорел за сполетялата го трагедия и се опитвал сам да се пребори със скръбта си. Преди няколко седмици казал единствено, че баща му е болен, без да дава подробности.„Татко не е добре! Дано Бог да е с него!”, споделил Азис пред екипа на „Капките”. /хотарена

Публикувана на
23 Април 2021 година