Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

„Само да се опитат да ме боцнат, ще ги боцна с теслата!”

Видяна: 30320 пъти

В „Столипиново” се готвят да отблъснат със сила всеки опит да бъдат ваксинирани. Настроени са отрицателно към ваксинацията срещу COVID-19 и масово отказват да се имунизират. Страхът им е не само от Оксфордската, но и от останалите разрешени за употреба ваксини.
Очаква се мобилни екипи да влязат в ромските квартали в цялата страна, за да имунизират на място живеещите там. Ще се използва ваксината на „Янсен”, която ще се прилага без ограничения. Особеността на новия препарат е, че е еднодозов. По тази причина той ще се използва за по-труднодостъпни групи, в които се налага по-бърза ваксинация, като например - ромското население и туристическата индустрия, съобщи главният здравен инспектор Ангел Кунчев.
„Хората се страхуват. И по-младите, и по-възрастните са против имунизацията”, съобщи столипиновския тартор Асен Карагьозов, председател на фондация „Рома”. „Не съм чул да има създадена организация за имунизация в квартала. Все още никой не се е свързал с мен”, твърди той.
"Само да опитат да ме боцнат, ще ги боцна с теслата", заканва се Асен Воденичаров, 66-годишен жител на гетото.
„А, тия номера не на нас, уж ще правят инжекции срещу короната, а после да не мога да си легна с жената, нали?”, скептичен е жител от махалата.
„Ние сме друга порода, нас не ни ловят такива вируси-мируси, щото всяка вечер се ваксинирам със 300-грама мента или две-три бирички!”, обяснява друг противник на ваксинацията.

Публикувана на
03 Май 2021 година