Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Здрав като бик маратонец издъхна на Гребната база

Видяна: 184962 пъти

43-годишният маратонец Николай Личев е починалият пловдивчанин на Гребната база в неделя по време на крос. Мястото, където е издъхнал, бил като негов втори дом.
Ежедневно правел кросове по алеята край Гребния канал. Там е печелил и състезания. Атлетът бил сред редовните участници в традиционните съботни бягания на 5kmrun. Преди дни дори завършва втори с резултат от 20 минути и 52 секунди. Има върхово постижение от 19:57 минути на петте километра.

"Беше здрав като бик. От началото на годината има пробягани над 1500 километра. Никой не може, а и не искаме да повярваме на случилото се. Жалко, че без време си замина още един млад човек", споделиха приятели на Личев.
Наскоро финиширал успешно и в първия ултрамаратон в България за годината - "Търново Ултра", където пробягал дистанцията от 48 км. В маратонската дистанция (42 км) Личев има резултат от 3 часа и 15 минути. Също така е завършвал втори в популярното състезание "Шри Чинмой".
Вчера, докато бягал на Гребната, Личев изведнъж се отклонил от маршрута и отишъл до горичката, за да се облекчи. Впоследствие му станало лошо и починал. Очевидци на трагедията позвънили на тел. 112. След минути на място пристигнали полиция и линейка. Медиците само констатирали смъртта му. По тялото му няма следи от насилие, а от аутопсия ще стане е ясна причината, заради която е издъхнал. /лупа

Публикувана на
03 Май 2021 година