Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Готви се невиждана война заради имането на Цар Киро

Видяна: 40520 пъти

След смъртта на Цар Киро в началото на април на трона на фамилия Рашкови седна синът му Ангел. Той обаче е изтървал юздите на внуците на ромския вожд, които заплашват да подпалят невиждана война за наследството му.
Кристиян и Георги, които бръмчат из Пловдив и околностите с ферарита и ламборджинита, се изпокарали зверски и подготвяли ударни бригади, за да разрешат споровете си с оръжие в ръка.
"Готви се циганска война, каквато България до днес не е виждала. Събрали са отряди от по 50-60 човека, имаме информация, че в момента тече въоръжаване. Следим всяка тяхна стъпка, но ще е трудно да предотвратим сблъсъци, в които може да пострадат и невинни граждани", заяви нас източник в Пловдивската областна дирекция на МВР.
Според запознати истинските проблеми тепърва предстоят, когато дивият братовчед на двойката - Ангел-младши излезе от затвора. Той зад решетките от миналата година, когато беше спипан да кара пиян за пореден път. Щом се озове на свобода обаче, също ще предяви своите претенции. А е най-агресивният и неконтролируем от всички представители на най-младото поколение Рашкови.
Единствено любимият внук на Цар Киро - кръстеният на него Кирил, за момента си трае. Неговата жена Геновева умря при неизяснени обстоятелства през 2015 г., Той контролирал джебчиите и просяците в чужбина и поне за момента нямал намерение да се замесва в никакви борби за власт.
Вдовицата Царица Костадинка се опитвала на помага на сина си Ангел да контролира фамилията и да осъществи справедлива подялба на наследството, но едва ли ще успее да предотврати въоръжените сблъсъци./лупа

Публикувана на
05 Май 2021 година