Новина от категория България
Архив на публикациите

ГЕРБ оттегли Ципов, било капан

Видяна: 10980 пъти

ГЕРБ оттегля кандидатурата на Красимир Ципов за председател на ЦИК. Това обяви премиерът в оставка и лидер на партията Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата. Посочи, че е видял вчера как се споглеждат партиите на консултациите при президента Румен Радев.
От своя страна Красимир Ципов заяви: „Честит празник и от мен. След като приключиха консултациите стана ясно, че има само една единствена кандидатура за председател на ЦИК. След като разсъждавах в късния следобед на вчерашния ден си позволих да помоля премиера да свикаме заседание тази сутрин, за да анализираме така създалата се ситуация.
„Кое налага на 11 юли да са изборите, Защо не са по-рано, защо да са по-късно. Вече месец и половина ние чакаме и говорим за управляващия Борисов. Аз очаквах вчера след като се върне мандатът от БСП и да се възложи служебно правителство, за което президентът от месеци говори, че е готово. Утре и в други ден е Европейският съвет. Вместо да си отиде служебният премиер, аз би трябвало да ида на съвет и да поема отговорност за следващото служебно правителство. Това са безотговорни хора.
Събитията по-късно през деня в НС. Как викаха „остава“ само няколко дни след избора на председателя. Къде им е планът на възстановяване. Само вкарват планове за харчене на пари, ама как ще ги съберат? Виждате каква е атаката, но това не ме плаши. Връщат се пак към чекмеджетата, само ме атакуват. Защо ме държите, след като не съм премиер? Партиите с претенции да управляват да отидат в президентството без човек, който да управлява. Тези хора нямат никакво влияние. Да ми дадат написано какво трябва да отстоявам, ако ме искат утре да отида.“, заяви Бойко Борисов и допълни "с колегите направихме анализ на това, което са сътворили вчера и установихме, че е капан."

Публикувана на
06 Май 2021 година