Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

От понеделник започват да боцкат гимназистите

Видяна: 18727 пъти

Най-рано в понеделник ще започне ваксинацията на учениците от пловдивските гимназии, съобщи директорът на РЗИ Пловдив д-р Ваня Танчева – Манчева. Това стана възможно след като здравното министерство разреши имунизацията на деца над 12 години. Досега инжекции срещу ковид се биеха само на навършилите 16 г.
Учениците между 15 и 18 годишна възраст от Математическата гимназия „Акад. Кирил Попов”, ЕГ „Пловдив” и ЕГ „Иван Вазов” ще са първите, които ще получат доза от препарата на Pfizer/BioNTech. Желание децата им да бъдат ваксинирани са заявили родителите на 200 гимназисти.
Ваксинацията е трябвало да започне още тази седмица, но поради организационни проблеми е отложена за другата седмица. Също така много от пожелалите имунизация са се отказали, въпреки първоначалното им желание.
„Намаляха много желаещите от ЕГ „Пловдив”, нямаме обяснение защо. Записаните деца бяха 80, но повечето са се отказали и вече са само 16“, съобщи д-р Ваня Танчева – Манчева.

Въпреки това, от РЗИ имат готовност и всички желаещи да се ваксинират ще имат тази възможност, подчерта д-р Танчева.марица

Публикувана на
22 Юни 2021 година