Новина от категория България
Архив на публикациите

Доц. Мангъров против ваксинирането на деца срешу ковид

Видяна: 30073 пъти

"При 110 легла имаме двама болни, скоро ще закрием отделението за COVID в Инфекциозна болница. Броят на децата, постъпващи с други инфекции, се увеличава, което означава, че се връщаме към нормалното", това заяви в предаването "Денят на живо" по Нова нюз доц. Атанас Мангъров, началник на Детската клиника в Инфекциозна болница – София.
Той подчерта, че децата не са боледували тежко от коронавируса."COVID-19 е остра вирусна инфекция, която не се лекува с антибиотици, това така и не го разбраха", посочи специалистът.
Обяви, че за да се ваксинира едно дете срещу COVID-19, трябва да се подпише информирано съгласие от родител, това е условието. Ако зависило от него, би казал - не, защото в момента това се прави само от желание да защитим подрастващите, без да има убедителни доказателства за безвредност, те все още не са достоверни и окончателни.
"Повечето деца не разбират, че са преболедували COVID-19. Който иска да се ваксинира, да го направи, това е информирано съгласие и се носи собствена отговорност", заяви доц. той и добави, че за окончателни и достоверни доказателства за безвредност на ваксините са нужни години.

Публикувана на
22 Юни 2021 година