Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Мистериозен софийски полицейски бус с решетки забелязан пред дома на ст. комисар Рогачев!?

Видяна: 26280 пъти

Шефът на пловдивската полиция ст. комисар Йордан Рогачев е временно отстранен от работа, защото срещу него е започнато дисциплинарно производство, разкриха неофициално източници от МВР.
Той все още е в болнични. Претърпял е бъбречна интервенция и от тогава не е бил на работа в дирекцията. Днес пред дома му, в квартал "Прослав" е спрял полицейски бус, целият с решетки и автомобил със софийска регистрация. Според очевидци той е бил арестуван, но никой не потвърждава тази информация.
Столичните ченгета са отишли с цел да демонстрират сила и да го арестуват, но белезници на ръцете на Рогачев не са щракнали, защото не е имало основание за това, предполагат запознати.
За какво е образувано дисциплинарното производство все още не е ясно, но на Рогачев му е забранено да влиза в сгради на МВР.
Още на втория ден, откакто дойде на власт служебното правителство, ресорният министър на МВР Бойко Рашков, пристигна в Пловдив, и започнаха рокадите в Дирекцията.
Тъй като Рогачев беше в болнични, беше сменен незабавно зам.-директор Димитър Събчев. На негово място бе назначен шефът на Първо РУ в Пловдив Петър Тодоров, а самият Събчев отиде началник на полицията в Раковски.
Пеназначен в София е също и шефът на специализираните сили Виктор Празов. Рокади имаше в управленията в Труд и на още няколко места. /блиц

Публикувана на
23 Юни 2021 година