Новина от категория България
Архив на публикациите

Щерката на убития командос Шарков стана актриса

Видяна: 26291 пъти

21-годишната Теа Шаркова, дъщеря на командоса Емил Шарков, който бе убит по време на служба през 2014 г., стана актриса, научи HotArena. Красивото момиче учи трета година в театрален колеж "Любен Гройс" в класа на Малин Кръстев и преди ден постави първата си постановка на голяма сцена в Народния театър по текстове на Уилям Шекспир - "Шум и бяс". Играта на Теа бе наблюдавана от гордата й майка Милена Шаркова, която не спира да подкрепя дъщеря си в многопластовото и сложно начинание да е актриса. Гости на представлението бяха още столичния кмет Фандъкова, Цветана Манева и Христо Мутафчиев. Спектакълът ще се играе още веднъж на 28 юни на голяма сцена. В нея Теа има цели три роли - на Жулиета, Носльото и Видение.
"Още в 12-и клас ми каза, че иска да учи актьорско майсторство, явно от доста отдавна го е имала като идея в главата си. Не сме спорили, подкрепих я веднага. Вече три постановки има, актьорският състав е с целия клас на Малин Кръстев. Постановката "Шум и бяс" бе представена за пръв път на толкова голяма сцена на Народния театър, където Теа играе три роли. Беше притеснена преди представлението, защото нямаха време за репетиции, целият ден е бил посветен на техническата част на спектакъла. Това й беше единственото притеснение. Теа е обрана откъм емоции и не ги показва много, но със сигурност е имала сценична треска. Това, което показаха на сцената, беше перфектна игра", коментира пред "България Днес" Милена Шаркова, която признава че е била силно развълнувана да види детето си на най-емблематичната сцена у нас.
Освен в него Теа участва и в постановката "Белградска трилогия" под режисурата на Герасим Георгиев-Геро в Малък градски театър "Зад канала", където влиза в ролята на Мара. В това представление гордата й майка още не я е гледала, но обещава да го направи съвсем скоро.
Теа решава да се занимава с театър още като ученичка, за което получава безрезервната подкрепа на майка си. Започва с малки роли, но същественото е, че има възможността да е на една сцена с артисти като Алекс Сърчаджиева, Марта Вачкова, Калин Сърменов и др. Това се случва в постановката "За какво ви е Дон Кихот" в Сатиричния театър преди 2 г., където Теа е с много малка роля, но успява да се учи от първа ръка от най-добрите в седмото изкуство. /хотарена

Публикувана на
23 Юни 2021 година