Новина от категория Светът
Архив на публикациите

Руски депутати бесни, искат да се закрие националният отбор по футбол

Видяна: 20313 пъти

Депутати от руската Дума поискаха да бъде закрит националният отбор по футбол на страната след унижението с 1:4 от Дания в Копенхаген. При тройната въртележка в Група В между отборите с по 3 точки тимът на Станислав Черчесов изгоря по голова разлика от преките двубои.
Червеният динамит пък изригна за директно класиране на осминафиналите като втори в групата.
Безсилието на Русия стигна пика си при втория гол на датчаните. Тогава Роман Зобнин върна към вратаря си Матвей Сафонов така, че подаде на Юсуф Поулсен, който накара руския страж да лази, докато праща топката в мрежата.
Най-остър от политиците бе лидерът на партията Комунистите на Русия – Сергей Малинкович, който призова да бъде конфискувано имуществото на националния селекционер Станислав Черчесов.
„Това е позор. Черчесов трябва да остане и без пенсия – изригна Малинкович. - Това е позор. Руските национали трябва да получават купони за храна вместо заплати, както беше едно време.
Най-подходящият им досег с футбол пък е да ритат консервни кутии в двора. Нека националният ни тим бъде закрит, а всички легионери – отзовани от чужбина“.
В празника си пък Дания почете специално Кристиян Ериксен. На трибуните с неговата фланелка с №10 бе негов кралски съименник - датският принц Кристиян. На свой ред селекционерът на „червения динамит“ - Каспер Хюлманд, пък носеше гривна със сребърна футболна топка с мисъл за колабиралия по време на първия мач на „Паркен“ - срещу Финландия, халф на Интер. „Никога досега не съм носил нищо по себе си, камо ли бижу. Но нека всички мислим за Ериксен“, каза Хюлманд. /лупа

Публикувана на
23 Юни 2021 година