Новина от категория В общината
Архив на публикациите

Ревю на професионална гимназия на Римския стадион

Видяна: 43800 пъти

Изложба-ревю на тема „Античност и съвремие“ представиха учениците от Професионална гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“ на Римския стадион.Темата бе съобразена с локацията на събитието.
Моделите, които бяха представени на ревюто, са създадени от възпитаници на гимназията с директор Михаил Казанджиев.Самите манекени, които дефилираха на своеобразната антична сцена, също са ученици в Професионална гимназия по кожени изделия и текстил „Д-р Иван Богоров“, намираща се в район „Северен“.
Акцентът на модното събитие бе гръцката мода.
Със своите умения и положени усилия в подготовката на моделите, учениците представиха нагледно наученото в търсени специалности на пазара на труда като „Производство на кожени изделия“, „Обувно производство“, „Шивачество“ и „Компютърно десениране“.Тениските, демонстрирани от манекените, бяха с термощампи и ръчно рисувани в часовете по изобразително изкуство.
Представена бе и изложба от картини и кожени изделия-портмонета и ключодържатели, изработени от възпитаниците на гимназията през настоящата година.
„Изключително съм благодарна и горда от моите колеги за прекрасно свършената работа, както и на талантливите и неуморни деца от нашето училище“, каза Кремена Александрова-временно изпълняваща длъжността директор на ПГКИТ „Д-р Иван Богоров“.

Публикувана на
23 Юни 2021 година