Новина от категория Пловдив
Архив на публикациите

Осмина на съд за смъртта на Тоско

Видяна: 20374 пъти

Осем души бяха обвинени и отиват на съд за причиняване на смъртта на фена на "Ботев" (Пловдив) Тоско Бозаджийски през януари 2020 г. в Солун, съобщи АНАМПА, цитирана от БТА. Българинът почина, след като беше пребит от група привърженици на местния клуб ПАОК, а после прегазен от автомобил
С решение на първоинстанционния съдебен съвет в Солун ще бъде търсена отговорност от осем души - седем мъже и една жена. Сред тях е 27-годишната водачка на автомобила, убил българина, и 49-годишният й приятел, които вече са в предварителния арест.
Жената ще бъде съдена за убийство с вероятен умисъл, а приятелят й ще отговаря за съучастие в убийство и за преднамерено причиняване на телесна повреда. Той е смятан за организатор на нападението. Първоначално се смяташе, че водачката на автомобила е прегазила жертвата случайно.
Останалите шестима обвиняеми ще отговарят за тежка умишлена телесна повреда и съучастие в такава, както и за поредица по-малки престъпления.
Според прокуратурата 49-годишният е имал централна роля в събитията на 5 януари 2020 г., довели до смъртта на 26-годишния българин. Твърди се, че той е дал нареждане на приятелката си да мине с автомобила през тялото на младежа.
Жертвата е посетила Солун с приятели, за да гледат футболната среща "Арис" - ПАОК предишния ден. Във фаталния ден шестимата българи носели фланелки и шапки на "Арис", който поддържа приятелски отношения с българския "Ботев" .

Публикувана на
23 Юни 2021 година